miércoles, 24 de diciembre de 2014

Avançant en la memòria del Projecte

Bon dia, companys i companyes de Noves Tecnologies!

Sento moltíssim el fet d'haver deixat aquest blog sense entrada durant tant temps, així com no haver estat constant en el fòrum de l'aula. No voldria posar excuses ni res per l'estil, però les meves circumstàncies personals segueixen minvant el temps del que disposo... I aquest mes ha estat molt caòtic. Per això he esperat fins tenir força avançat tant el Projecte (el qual ja em portat a la pràctica completament) així com la Memòria del mateix, per a poder posar cinc cèntims en el meu blog, deixant-vos els enllaços corresponents al final de la mateixa entrada.

martes, 2 de diciembre de 2014

Què tenim entre mans?

Bona tarda companys i companyes!


Després d'haver estat pensant "largo y tendido" sobre com realitzaríem el nostre Projecte, sembla ser que per fi tenim l'oportunitat de veure com va! Molts de vosaltres sabreu que no tinc l'oportunitat de portar-ho a la pràctica (ho vaig dir al fòrum el primer dia d'activitat); per tant, aprofito per donar les gràcies a Mònica Angelet per haver-me ofert treballar conjuntament. Si no fóra per això... Encara estaria amb l'aigua al coll!



No tornaré a repetir el que vam dir a la fitxa-resum, perquè és molt redundant; només esmentaré que, per motius de temps, hem hagut de fer una síntesis de tot allò que volíem treballar (el medi ambient - educació ambiental). Hem decidit centrar-nos en el reciclatge i, sobretot, l'impacte positiu que té vers el medi ambient, vist des d'una perspectiva sistèmica en que tots els factors estan interrelacionats. Per què el reciclatge i no un altre tipus d'aspecte relacionat amb l'educació ambiental?



Com ja sabreu, actualment, hi ha molts programes dedicats al reciclatge en les escoles. A més, els medis de comuniació acostumen a fer campanyes de preservació del medi ambient a través d'aquest, fent que sigui un concepte molt proper als nostres alumnes i que, en certa mesura, coneixen. Ara bé; són capaços de tenir una idea global sobre el mateix? O només saben què és, en què consisteix i la seva utilitat, com aspectes deslligats entre ells? Per què és realment necessari?



Aquest petit Projecte tracta de donar una resposta a tots els dubtes que poden sorgir quan es fa una recerca activa sobre el reciclatge i el medi ambient, així com en les preguntes que poden sorgir en un debat obert. Tot i que tenim el temps en contra nostra, és una idea bonica, útil i, sobretot, molt propera als nostres alumnes. No tractem, per exemple, les deixalles com un concepte aïllat, ni el medi ambient com una aproximació teòrica i insuficient; tractem de fer un veritable model conceptual a través del treball cooperatiu i les TIC, tant per fer recerca activa d'idees, articles, fites... Com per a crear una "base de dades" virtual en forma de Google Docs. A més, tenim el valor afegit que els alumnes tenen edats diferents, fent que la diversitat encara sigui molt més enriquidora!



Ben aviat us deixaré un enllaç a la nostra Wiki per a que tingueu accés directe a tot el que estem fent (i farem!). Ara mateix és un petit guirigall; millor donar un cop d'ull quan estigui més organitzat, net i polit!



Molta sort i, sobretot, molt bona feina!