jueves, 9 de octubre de 2014

Primeres reflexions

No; no m'he oblidat pas, d'aquest blog!

Sé que no és excusa, però entre el debat, l'anàlisi de tots i cadascun dels articles que ens han facilitat per dur-lo a terme, el visionat dels vídeos, llegir les aportacions dels companys i companyes, estar pendent de les altres assignatures... Parlant només d'àmbit acadèmic! Ja ho diu el refrany, ja, que "no se puede estar en misa y repicando"!

Voldria fer, bàsicament, cinc cèntims del que em passa pel cap després d'haver llegit el primer mòdul i els diversos articles i fer un parell d'aportacions al debat (m'estic mossegant la llengua virtual per no escriure-ho tot de cop... Hem de deixar cert espai temporal entre aportacions!).

Per començar, veure que hi ha certs aspectes de les preguntes prèvies els quals, a tall de reflexió, no són com pensava que eren. Per exemple, el fet de pensar que la tecnologia és neutra, que no està condicionada per cap tipus de factor aliena a ella: FALS! Errada meva en no pensar que neix en un context determinat i que, emprada com a tècnica, tracta de donar resposta a un problema de caire científic. No sempre succeeix així (recordeu l'anècdota del telescopi en l'article de Francisco Javier Tirado y Anna Gálvez sobre comunitats virtuals, cyborgs i xarxes sociotècniques?), però en un primer moment es va veure com una eina a mans de la ciència. Per tant, la relació entre ciència, tecnologia i societat està connectada fins a un punt que penso que és totalment indivisible (seamless web és un bon exemple de l'entramat que hi ha entre elles), fins al punt que hi ha una interdependència en la que l'equilibri d'aquests factors és crucial per a no trencar aquest tipus d"harmonia".

I en l'escola? I en els sistemes polítics?

Això m'ho reservo per quan acabem el debat i la seva síntesi. No voldria avançar-me als fets!

Està sent quelcom molt, molt interessant. Que hem de pencar? Està clar. Però es una tasca que dóna goig!

Ànims, companys, i bona feina!

No hay comentarios:

Publicar un comentario