domingo, 9 de noviembre de 2014

Autoavaluació

Tot i que és part de l'activitat 3, penso que és un requisit indispensable el fet de reflexionar sobre el nostre treball. No només en les PAC; també en l'aula en general. D'aquesta manera podem veure la nostra pròpia evolució, sobretot tenint en compte les primeres idees que ens van sorgir quan vam encetar aquesta assignatura.

Per començar, voldria fer una espècie d'exercici de disculpa en general. Per què? Molt senzill: no ser un usuari asidu al fòrum de l'aula, on molts de nosaltres podem penjar els nostres dubtes, per a que tota la comunitat pugui ajudar-se i, sense adonar-nos, convertir-nos en constructors de coneixements (de la mateixa manera que funciona un fòrum qualsevol, al cap i a la fi!). No ha estat fins aquesta setmana que realment he començat a visitar-ho diariament, veient on i com puc donar un cop de mà i, sobretot, a plantejar-me aspectes en els quals no m'hi havia fixat. Per exemple, la nostra companya Andrea Pérez ha preguntat com fer les entrades del blog més curtes per a no sobrecarregar-ho, fet en el qual no hi havia pensat mai... I utilitzo Blogger des de fa uns quants anys! Ara que he trobat com fer-ho, he pogut compartir-ho amb tots vosaltres (encara que hagi estat a través d'una resposta directa a Andrea) i, a més, el blog queda més compacte, amb una millor visualització del mateix. En síntesi: en aquest punt he fallat bastant. A partir d'ara, m'hi fixaré una mica més!


Pel que fa al blog, penso que vaig per bon camí. Penso que és una bona eina per veure el teu propi canvi conceptual, ja que tenim els fonaments de l'assignatura, i com aquest han anat agafant forma a través de les activitats. Tot i que sovint penjo allò que ja he escrit en altres llocs (per exemple, en l'apartat de síntesi del debat), sempre tracto de donar una perspectiva diferent; és a dir: una espècia de línia cronològica implícita en la qual es vagi reflectint com evoluciona la meva pròpia perspectiva. De moment no he realitzat cap entrada "extra" on hi hagi una veritable reflexió profunda sobre quin camí porta aquesta evolució, però trobo que, fins al moment, ha estat una gran eina per tenir totes les idees de forma organitzada cronològicament.

Per tant, l'únic que cambiaria és la col·laboració amb la resta de vosaltres. Tal i com he escrit dos paràgrafs abans, he pecat de no estar més present en el fòrum, fent que la meva cooperació no hagi estat la desitjada. Tinc intenció de fer el Projecte en grup, ja quepenso que quelcom d'aquesta índole ha d'elaborar-se així; si volem ser els "amos i senyors" del nostre coneixement i de la construcció i de l'adquisició del mateix, fer-ho en solitari representa que no hi ha diferents punts de vista treballant alhora, amb confrontacions de perspectives i opinions que ens obren un espai de reflexió i, sobretot, d'aprenentatge. Fins ara, encara que el debat hagi estat un exercici grupal, considero que m'he mantingut en una postura de "lobo solitario" que voldria canviar. El Projecte és la millor oportunitat que tinc, així que... Per què no treballar en un espai de treball compartit?

En conclusió: penso que el principal aspecte en el que vaig una mica coix és en la col·laboració amb l'aula. Sí, començar, he començat... Però tard. Per tant, el Projecte és una gran oportunitat per a que tot el que he anat desenvolupant de forma semi-individual, sigui capaç de fer-ho a través d'una col·laboració més estreta amb altres companys. Estaré ben atent a demà!

No hay comentarios:

Publicar un comentario